Praktijk

Samengroeien

Contact

Praktijk Samengroeien
Kaardenstekerstraat 4
4813 LP Breda
Tel : 076-5155288
Mobiel : 06-42924553
contact@praktijk-samengroeien.nl

Dagbesteding voor kinderen met een beperking:

De voordelen van de dagbesteding/dagactiviteit is dat u als ouders even de zorgtaken en leertaken over kunt dragen aan iemand anders. Door jarenlange ervaring in het werken met kinderen met een beperking, kan ik uw kind op professionele wijze begeleiding bieden. Hierdoor kunt u ook weer even meer de ouder zijn in plaats van de hulpverlener van uw eigen kind.

Samen met u als ouders kijken we naar de specifieke begeleidingsvragen van uw kind en stellen dit op in een begeleidingsplan. 
 

Wat houdt dagbesteding in:

Ik bied kinderen een opvangmogelijkheid waarin zij kunnen spelen en ontwikkelen. Tijdens de dagactiviteit worden allerlei vaardigheden spelenderwijs gestimuleerd, zoals sociale en emotionele vaardigheden, interactievaardigheden, motorische vaardigheden en zelfstandigheid. Dit kan individueel of in een klein groepje plaatsvinden.
 

Groepsvaardigheden aanleren:

Andere vormen van begeleiding zijn ook aan te vragen, bijvoorbeeld taken aanleren in een woonvoorziening individueel of per groep.

Waar en wanneer kan de dagactiviteit plaatsvinden:

Deze begeleiding vindt over het algemeen plaats bij mij thuis in een kindvriendelijke en huiselijke omgeving. Ook mijn gezin wordt in de dagactivitiet betrokken door gezamenlijke activiteiten, zoals spelen en samen lunchen.
We ondernemen in vakantietijd leerzame uitstapjes in de natuur of gaan naar uitdagende speeltuinen of bezoeken een museum/tentoonstelling wat aansluit bij het kind.Stel gerust uw vraag en in een vrijblijvend gesprek kunnen we bespreken wat de mogelijkheden voor u zijn!
U kunt contact opnemen via mijn contactformulier of via mijn emailadres: contact@praktijk-samengroeien.nl of bel 06-42924553

! Update: helaas bied ik deze vorm niet meer aan voor nieuwe clienten. De kinderen die nu bij mij komen, komen voor langere tijd vanuit de WLZ, waardoor ik geen ruimte heb voor andere kinderen erbij.